MALZEMELER
- 750 g karnıbahar
- 60 m zeytinyağı
- 5 adet diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tuz
- Çeyrek yemek kaşığı karabiber
- 1 çimdik kırmızı biber
- 10 g fesleğen
- 10 g kişniş
- 10 g taze soğan
- 10 g maydanoz
YAPILIŞI
Karnabaharın yapraklarını sapından ayırın. Çiçeklerini kesin ve bamix® SliceSy® ve rende no. 3 ile karnıbahar pirinç gibi olana kadar öğütün. Yaklaşık 600 g rendelenmiş karnabahar vermelidir. Yağı büyük bir tavada orta sıcaklıkta ısıtın. Bamix® SliceSy® ve doğrama bıçağını kullanarak sarımsağı ince ince doğrayın. Doğranmış sarımsağı ekleyin ve kokulu ve altın sarısı olana kadar 1-2 dakika karıştırarak kızartın. Karnabahar, tuz, karabiber ve kırmızı biberi tavaya ekleyin ve “pirinç” yumuşayana kadar 6-7 dakika karıştırarak kızartın. Bamix® SliceSy® ile otları ve yeşil soğanları ince ince doğrayın, ardından karıştırın ve sıcak servis yapın.