MALZEMELER


  • 750 g karnıbahar 
  • 60 m zeytinyağı
  • 5 adet diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Çeyrek yemek kaşığı karabiber
  • 1 çimdik kırmızı biber
  • 10 g fesleğen
  • 10 g kişniş
  • 10 g taze soğan
  • 10 g maydanoz

YAPILIŞI

Karnabaharın yapraklarını sapından ayırın. Çiçeklerini kesin ve bamix® SliceSy® ve rende no. 3 ile karnıbahar pirinç gibi olana kadar öğütün. Yaklaşık 600 g rendelenmiş karnabahar vermelidir. Yağı büyük bir tavada orta sıcaklıkta ısıtın. Bamix® SliceSy® ve doğrama bıçağını kullanarak sarımsağı ince ince doğrayın. Doğranmış sarımsağı ekleyin ve kokulu ve altın sarısı olana kadar 1-2 dakika karıştırarak kızartın. Karnabahar, tuz, karabiber ve kırmızı biberi tavaya ekleyin ve “pirinç” yumuşayana kadar 6-7 dakika karıştırarak kızartın. Bamix® SliceSy® ile otları ve yeşil soğanları ince ince doğrayın, ardından karıştırın ve sıcak servis yapın.