MALZEMELER


  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam tuz
  • Çeyrek yemek kaşığı karabiber
  • 450 gr havuç
  • 500 ml sebze suyu
  • 1 teneke Hindistan cevizi sütü
  • 1 sap limon otu
  • 1 yemek kaşığı zencefil tozu
  • 2 yemek kaşığı tatlı chili sos

YAPILIŞI

Orta boy bir tavada tereyağını orta ateşte eritin. Köpürmeye ve biraz kızarmaya başlayınca, doğranmış soğanı, 1 tatlı kaşığı tuzu ve karabiberi ekleyin ve karıştırın, soğan yarı saydam hale gelene kadar yaklaşık 2 dakika pembeleştirin. İnce kıyılmış havuçları karıştırın. Havuçlar yumuşayıncaya ve soğan altın sarısı renk alana kadar 18-20 dakika çevirin. Tencereye sebze suyu, hindistan cevizi sütü, limon otu ve zencefil ekleyin. Her şeyi kaynatın, sıcaklığı biraz azaltın, kapağını kapatın (arada açık bırakarak) ve yaklaşık 40 dakika pişirin. Chili sosuyla karıştırın, ocaktan alın ve hafifçe soğumaya bırakın. Limon otunu çıkarın ve atın. Bamix® çok amaçlı bıçağı kullanarak çorbayı tavada tamamen pürüzsüz hale gelene kadar püre haline getirin. Tuzla tatlandırın. Servis yapmadan önce çorbayı Bamix® çırpıcı ile kısaca çırpın. Çorba kaselerin dağıtın ve chili biber yağı, çıtır arpacık soğanı ve kişniş ile süsleyin.

Chili biber yağını oldukça hızlı bir şekilde hazırlamak istiyorsanız ve saatlerce veya günlerce bekleyemiyorsanız, bunun bir püf noktası var: Biberleri yıkayın ve Bamix® ile iri doğrayın. Yağı küçük bir tavada orta ila yüksek sıcaklıkta ısıtın. Kızgın yağa pul biberi ekleyin ve kokusu çıkana kadar düşük ısıda 3-4 dakika kızartın. Isıdan çıkarın ve soğumaya bırakın. Aksi takdirde, biberleri birkaç gün normal şekilde yağa koyun. Közlenmiş soğan/arpacık soğanı için bamix® SliceSy® ve disk no. 4 ile soğanları/arpacık soğanlarını ince halkalar halinde dilimleyin. Daha sonra az yağda altın sarısı olana kadar dikkatlice kızartın. Onları bir parça peçete üzerine koyun ve yağını çekmesine izin verin.