Malzemeler

  • 4 kişilik – Hazırlaması 10 dakika – Pişirme süresi 30 dakika
  • 900 ml sebze suyu
  • 400 ml Hindistan cevizi sütü
  • 350 gr havuç
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 30 gr taze zerdeçal
  • 15 gr taze zencefil
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Göz kararı tuz ve biber

Hazırlanışı

  • Soğanı ve sarımsağı soyun ve parçalara ayırın. Zeytinyağı ilave edip bir tavaya koyun ve kısık ateşte kızartın. Hafif kızardıklarında temizlenmiş ve doğranmış havuç, zencefil ve zerdeçal ekleyin. Karıştırın ve yaklaşık 2 dakika pişmesine izin verin.
  • Ardından sebze suyu, limon suyu, hindistan cevizi sütü ve gerekli baharatları ekleyin. Her şeyi 20-25 dakika kaynamaya bırakın. Havuçlar yumuşayınca tavayı ocaktan alın.
  • Şimdi çorbanızı bamix ile karıştırın. Hindistan cevizi sütü ve siyah susam tohumları ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!