Klasik acı bakla bazlı humusa bir alternatif!

Malzemeler

  • 150 g kabuksuz acı bakla
  • 30 g limon suyu
  • 50 g sızma zeytinyağı
  • 50 g su
  • tuz
  • bir tutam zerdeçal tozu
  • bir tutam biber

Hazırlanışı

Acı baklaları 2 saat bekletin. Acı baklaları durulayın, soyun ve diğer tüm malzemelerle birlikte uzun, dar bir bardağa dökün.

Çok amaçlı bıçakla donatılmış bamix’i yerleştirin. Yumuşak ve hafif taneli bir krema elde edene kadar karıştırın.

Kremayı kruton veya lezzetli bir pide ile servis edin.

Tavsiye

Ekstra bir tat için bir kaşık tahin ekleyin.

Afiyet Olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir